Sass Brunner Erzsébet alkotásai megérkeztek szülővárosába, Nagykanizsára

Indira Gandhi, India miniszterelnöke 1972 júniusában magyarországi látogatása alkalmából négy Sass Brunner Erzsébet festményt hozott magával. A festőművész lánya, Brunner Erzsébet két művet a Nemzeti Galériának, kettőt pedig szülővárosuknak, Nagykanizsának küldött. Budapesten dr. Kerecsényi Edit, a kanizsai Thúry György Múzeum igazgatója vette át a Tadzs Mahal virágzó almafával és a Hímző nő című műalkotásokat.

A hős forradalmárok kiálltak Zaláért

Két zalai kötődésű hős katona 1848-49-es forradalomban és szabadságharcban vállalt szerepéről szóló előadással folytatódott a Hadak útján sorozat a nagykanizsai Halis-könyvtárban. Prof. dr. Hermann Róbert Széchenyi-díjas történész minden ismert adatot a közönség elé tárt a hősökről.

Új növényekkel gazdagodott a játszótér környezete

Hat lombhullató díszfát és három lombhullató cserjét ültettek el szerdán Nagykanizsán, a Kanizsa Centrum és a Kanizsa Aréna közötti területen található játszótéren. A növények telepítését a Szerencsejáték Zrt. kezdeményezte, amely a vállalati szintű társadalmi felelősségvállalás programja keretében adományozta a növényeket a dél-zalai városnak.